Over mij

Na mijn opleiding scheikunde (biomoleculaire wetenschap) was ik zeer verwonderd door alle kennis die er werd overgedragen. Je leert over cellen tot op de kleinste details. Van zeer veel moleculen kan men zijn functie in een cel achterhalen, de westerse wetenschap is hierin enorm bedreven. Maar met al die feitelijke kennis groeide mijn begrip van hoe het leven werkt nauwelijks. De chemische beschrijving van cellen is zo complex dat het (naar mijn mening) onmogelijk is om begrip er van echt te doorgronden.

Door te lezen over boeddhisme en door ervaring met vechtsporten wist ik hoe effectief en krachtig de Aziatische/boeddhistische filosofie was. Daarmee was de eerste stap gezet naar denkwijze die meer conceptueel van aard is, en meer gegrond is in natuurfilosofie. Ik ben uitgekomen bij de Traditionele Chinese Geneeswijzen en daarin acupunctuur. Het is heel verfrissend om kennis gemaakt te hebben met deze nieuwe schat aan informatie en een compleet nieuwe denkwijze. Voor onze gezondheidszorg is het zeker een verrijking om meer conceptueel en holistisch met gezondheid om te gaan. Dat gezegd hebbende is acupunctuur geen theoretisch avontuur. Het is gestoeld op de verzamelde kennis, ervaring en resultaten over duizenden jaren heen.

Met mijn achtergrond in zowel acupunctuur als onderzoek ben ik erg geïnteresseerd waarin deze twee elkaar kunnen versterken. Daartoe geef ik ook de les Evidence Based Medicine aan therapeuten. Doel hiervan is om een brug te slaan tussen TCG en “westerse” onderzoeken enerzijds en de gezondheidszorg anderzijds. Daarnaast beoefen ik Tai Chi en Yoga, twee mooie holistische oefenvormen waarover ik graag mijn ervaring deel om de behandeling te bevorderen.

Maak een afspraak bij mij in Purmerend
Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel voor een afspraak of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.